ДЕН 8 – Моето (без)захарно предизвикателство

Днес два пъти бях изненадана от човечеството! И то положително!

Като кажеш “опашка пред лекарския кабинет” и “таксиджия” на никой, ама НИКОЙ в мозъка му не се образува приятна асоциация.

Е, днес имах голям късмет и с двете.

До обяд бях доста притеснена и почти нищо не ядох. Хапнах 5-10 ядки с малко кафе. Трябваше да ходя до клиника Нова, за да си взема резултати от кръвни изследвания и няколко хормона. Не че е кой знае какво, по-скоро се притеснявах за това, че нямах записан час и трябваше да съм от онези досадни хора – “Аз съм само за малко”. Но какво да се прави, такава беше уговорката с лекарката. Късметът първоначално не беше на моя страна. Бях там в 12:50, лекарката идва в 13ч на работа. Вече имаше един мъж, който като мен чакаше “Само да занесе едни изследвания” и отделно една жена с час за 13ч. И за капак – лекарката закъсняваше. Примирих се, че ще се забавя за работа, но се надявах да е с малко. Лекарката се появи към 13:15-13:20 и влезе първо мъжа. За моя изненада наистина беше бърз и излезе след 2-3 минути. След това извикаха жената с час. Нямаше никой друг освен мен, надявах се и тя да е бърза и следваща да съм аз. За съжаление дойде друга жена с час. Потънаха ми гемиите, трябваше да се обяснявам и да я помоля да мина преди нея, което никога не води до нещо хубаво. Хората се цупят като ги пререждаш, без значение любезно или не. Обаче тази се оказа много свястна! Супер много се изненадах, даже ме заговори за мнението ми за лекарката и някакви рандъм неща. Прередих жената без проблеми и даже с усмивки.
Болничната част от деня ми мина много добре.

Изненада 2

След работа с Наско хванахме такси да се прибираме. Той седна отпред както обикновено, а аз имах късмета да седна отзад. Ето какво ме чакаше:

На бележката – “Всичко това тук струва само една усмивка! :)”

Освен това и самия таксиджия беше голям пич, спретнат, културен и ненатрапчив. Заслужаваше си бакшиша отвсякъде, но не му оставихме нищо, защото Наско плащаше. >:(

Впрочем не си взех нищо от безплатните лакомства.

Какво ядох днес:

  1. Закуска: мляко с малко кафе, 20-30 грама сурови ядки
  2. Обяд: зелева салата, пържени картофи със сирене (От Реаната трябваше да поръчам нещо safe)
  3. Следобяд: още 30-40 грама сурови ядки
  4. Вечеря: Омлет/бъркани яйца със сирене, шунка и пипер и шопска салата

Как се чувствам днес:

Всички показатели са добри. Коремчето се усеща супер. Няма ги предишните къркорения и бълбукания. Освен това кожата ми сякаш е в доста добра форма: не е мазна или суха (но това го отдавам и на други фактори)

Leave a Reply