ДЕН 3 – Моето (без)захарно предизвикателство

Бананите започват да придобиват вкус!

Никога не съм смятала бананите (или плодовете като цяло) за десерт. В смисъл … как така десерт без какао/шоколад и захар?!? Какво по дяволите е това?!? Хората, които обичат сметанови/плодови торти са мистерия за мен… нямам им доверие. Нещо не им е съвсем в час щом доброволно избират тази грешка на природата пред блаженството на шоколада.

Обаче това май е на път да се промени. Трети ден без захар и бананите вече ми се струва доста сладки. Преди се насилвах да изям един… какви ги говоря, предпочитах да стоя гладна пред това да ям плод. А сега мисля, че мога да бухна 2 без проблем. Странно е как лесно се изменят възприятията на човек и доста по-бързо, отколкото си мислим. Със солта сигурно е същото. Мисля да намаля драстично и нея.

Какво ядох днес:

  1. Закуска: Банан
  2. Обяд: Два малки домата със сирене, половин порция боб (не успях да изям цяла) и половин кюфте (беше гадно)
  3. Следобедна закуска: Фъстъци – печени, но без брашно! Този път изрично огледах съставките много добре.
  4. Вечеря: Салата от домати, краставици, моцарела, нормално сирене и шунка. Беше много вкусна и питателна. <3

Следобяд пак имаше предизвикателства: Излязох с колегите в 10-15-минутна почивка и всеки си купи по нещо сладко: я сладоледче, я вафла. Аз само се облизвах и си ръфах фъстъците. ;(

Как се чувствам днес:

Перфектно. Днес не съм имала никакви болежки, нито съм заспивала пред компютъра. Като цяло много добър тонус, НО предната вечер си легнах по-рано (дори нямаше 12ч.)!

Допълнителна бележка:

Смятам да намеря някакъв хляб, който да се вписва в категорията без пшенично брашно и захар и да си направя сандвич с банан и фъстъчено масло. Мисля, че би било превъзходно на вкус! <3 И идеално за закуска или оябд.

Leave a Reply