Акварелни бои – първи опит

Днес (освен, че закусвахме на сладкарница) се сбъдна и друга моя мечта! Недко ме поведе към Слънчоглед, уж за нов скинцник, но купихме още 2-3-10 неща, които аз естествено не исках и силно се съпротивлявах да си купя в продължение на 15 секунди. Ето какво купихме:

– Скицник за акварел на Daler Rowney 300g/m2
– Акварелни бои отново на Daler Rowney – Подарък от Недко, който най-коварно и долно ме подмами към усъвършенставне и обогатяване на хобито ми.
– 3 страхотни четки на da Vinci
– Специална чаша за вода с капаче против разливане и поставки за четките

Още като се прибрах и разпънах цирка – заех масата с четки, бои, палитри, листи, кърпички, моливи и т.н. Винаги съм премирала от кеф и точила лиги на акварелните рисунки в интернет (pinterest и youtube, проклинам ви за това) и най-накрая имах честта и аз да опитам тази любима моя техника. Ето какво се получи:

First Watercolor Drawing Attempt

Можеше да е по-добре, но можеше и да е по-зле. 😀 Аз си направих своите изводи, виждам си грешките и се надявам другия път резултатът де е по-представителен.

Линк към tutorial-a, от които гледах:

Всъщност се оказа доста по-трудно, отколкото изглежда и отколкото си мислих. Има един куп тънкости, като например в колко вода да напоиш четката, колко точно вода предварително да има върху листа, колко бързо да работиш, кога да изчаках да засъхне и т.н. – все неща, с които се свиква с повече практика. 🙂

Боите и четките, които използвах
Боите, които използвах
Ivo – the cat approves this message

Leave a Reply