Какво научих днес? [Ден 2]

Има неща, които човек просто трябва да ги знае. Има общоприета допустима възраст, в която ти вече трябва да си се образовал достатъчно и да ги знаеш тези неща. И ако случайно стане така, че си закъснял и ги научиш тепърва в зрелия си живот, най-доброто, което можеш да направиш е да не се издаваш – просто си траеш и кимаш с умен и одобрителен поглед! По този повод днес се провалих и получих голяма доза присмех в лицето.

Няколко дни по-рано в офиса пристигнаха странни сейфове за микровълнови печки. Учудих се изключително много, защото първо – бяха 2 броя, а ние имаме само 1 микровълнова фурна в кухнята, и второ – защо пък ще я заключват в сейф? Чудих се така няколко дни. В крайна сметка реших да попитам колегите с въпросната ми изцепка “За какво, аджеба, са ни сейфове за микровълнова фурна?”. След няколко facepalm ситуации и присмех ми казаха, че това било server racks.

Какво да се прави… никога не бях виждала подобно нещо, макар и бегло да бях чувала за тях. Двата екземпляра в офиса изглеждаха подобно на това:

Как да не се заблуди човек? Идеален шкаф за твоята микровълнова!

 

Иии още нещо (по-смислено) научих днес. Един приятел ме светна за текстовия редактор Atom. Аз съм си заклет фен на sublime text и разбира се подходих скептично, но след няколко часа разцъкване ми грабна окото.

Интересни неща:

  • Най-якото е, че Atom е open source, за разлика от любимия ми Sublime text , който нямам право да ползвам в офиса.
  • Технологиите за изграждането на Atom са HTML, JavaScript, CSS, and Node.js, за разлика от Sublime, който е писан на C/C++ and Python (не че на някой му пука реално).
  • Откъм performance Sublime text бие Atom – все пак не му се налага да минава през Node.js.
  • Atom е производство на GitHub, които са се постарали да направят конфигурирането на редактора особено лесно и приятно – и това му е най-силната част май. Package manager-а си е вграден, а всички пакети и благинки, които ви трябват се хостват в git-hub. Така с няколко команди успях да си инсталирам доста масивен списък с яки неща. Например има пакет, който да показва иконките на файловете, които си отворил в редактора! The small things in life…

Толкова засега, предстои да го изследвам по подробно.

 

И последно:

I will just leave this here: Rage Competition

rage gif

 

Смешки от офиса: 

Аз: 100 черни котки!
Минчо: Тихо бе, Златина, млъкни!
Аз: Минчо, днес е 1ви юни, а ти искаш да убиеш детето в мен!
Минчо: Бих го застрелял на някой площад!

 

 

Leave a Reply